Инфо

 

 


ВАЖНО!

Уважаеми колеги,
Очакваме новата изложбена зала на Дружество на пловдивските художници да бъде готова в началото на ноември, което предполага отчетно-изборното събрание да се проведе на бул. „Цар Борис III Обединител“ № 153 на 08.11.2023г. /сряда/ от 17:00 ч. на основание чл. 19 от Устава ще се проведе отчетно-изборно събрание  с дневен ред:
1. Отчет на дейността за 2023г.
2. Финансов отчет.
3. Освобождаване и избор на председател и членове на Управителния Съвет
4. Разни
Каним всички членове на Сдружението да вземат участие в събранието. При липса на кворум на основание чл. 20 събранието ще се проведе същия ден в 18.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.
УС на ДПХ

-- 
ДРУЖЕСТВО НА ПЛОВДИВСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ
 

 
Пред най-светлия християнски празник Рождество Христово, в една наситена с много глобални промени и силни емоции година, Дружество на пловдивските художници представя своята традиционна Годишна изложба като светъл завършек на цялото напрежение и трудности в отиващата си 2021г. И въпреки всичко вече 46 години ДПХ изпълва с послания и красота творческото пространство на ул. „Гладстон" 32 като морален стълб, който поддържа вярата ни, че създаваме истинските ценности на духовния ни живот. Отново ще бъдем заедно с любимите ни приятели, колеги и ценители, за да съпреживеем една магическа вечер с изкуството. Ще бъдат връчени годишните награди за живопис, графика, скулптура, N форми, млад автор и награда на кмета, оценени от 5-членно жури.

Очакваме ви на 02.12.2021г. с вернисаж от 17:00ч. до 19:00ч.

Годишната изложба на Дружество на пловдивските художници се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2021 г. Входът е свободен.

---------
 
ПРИПОМНЯМЕ И СТАТУТА ЗА ЕЖЕГОДНА ГОДИШНА ИЗЛОЖБА 2021 ОЩЕ ВЕДНЪЖ:
Годишната изложба на Дружество на пловдивските художници ще се открие на 02.12.2021г.
Условия за участие :
- В годишната изложба могат да участват членове на ДПХ в разделите живопис, графика, скулптура и N форми. За по-естетично аранжиране в изложбената зала предлагаме за всеки автор участие с творба максимум 140 см /ширина/ или 2 творби с минимум 50 см /ширина/ като двете произведения не трябва да надвишават размера от 140 см ширина.
 
- Творбите ще се събират на 26.11.2021г. /петък - от 10:00ч. до 18:00ч./ и на 27.11.2021г. /събота - от 10:00ч. до 15:00ч./ в изложбена зала „2019" – ул. „Гладстон" 32.
 
- Всички творби трябва да имат следната информация: име на автора, име на произведението, размер и техника върху творбата.
 
- Такса за участие - 3 лева на творба. Таксата покрива качване на изложбата и коктейл;
 
- 5 членно жури ще определи престижните награди на Дружество на пловдивските художници.
Забележка: При неспазване статута на изложбата, творби неподготвени за окачване и с недобър естетически вид няма да бъдат допуснати до участие. Ако творбата налага тя да не е с рамка, то следва да бъде подготвена със система за окачване.
 
УС на ДПХ си запазва правото да отхвърли творби неотговарящи на регламента и с ниска художествена стойност.
В този период имате възможност да платите и членския си внос.
УС на ДПХ - Пловдив

-- 
ДРУЖЕСТВО НА ПЛОВДИВСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ